• Посилання скопійовано

Польща спростила візовий режим з Україною

З 15 травня 2014 р. громадяни України, які вже мали короткострокові візи з метою туризму, зможуть отримати однорічну багаторазову візу, а громадяни, які звертаються за шенгенською візою вперше, отримуватимуть піврічну дворазову візу

Польща спростила візовий режим з Україною

Польща ухвалила рішення про спрощення візового режиму для туристів із України. Така домовленість була досягнута у Львові під час українсько-польських консультацій з консульсько-правових питань.

Так, починаючи з 15 травня цього року, громадяни України, які вже мали короткострокові візи з метою туризму, зможуть отримати однорічну багаторазову візу, а громадяни, які звертаються за шенгенською візою вперше, отримуватимуть піврічну дворазову візу.

Також Польщею прийнято рішення щодо максимального спрощення видачі віз особам, переселеним з території Польщі та їхнім нащадкам. Зазначені особи можуть клопотати про отримання дворічних віз (в разі відсутності візової історії) та п'ятирічних віз (в разі її наявності) разом з супроводжуючою особою/опікуном/родичем.

Крім того, остаточно узгоджено текст проекту угоди про правила місцевого прикордонного руху.

Проектом угоди передбачається:

- встановлення 90-денного строку перебування в межах прикордонної зони з дати кожного в'їзду;

- скасування плати за оформлення дозволів на перетин кордону для громадян України вдруге та наступні рази;

- вилучення з переліку вимог для громадян України при перетині кордону в рамках прикордонного руху наявності страхового полісу;

- включення до переліку додаткових населених пунктів, що входять в межі 30-ти кілометрової зони, які не були включені до переліку раніше.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»