• Посилання скопійовано

Округлення розрахунків стане офіційним обов'язком касирів

Це передбачено проект постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів»

Округлення розрахунків стане офіційним обов'язком касирів

Про оприлюднення Мінекономрозвитку цього проекту постанови КМУ ми вже повідомляли ось тут. Ним, зокрема, пропонується скасувати необхідність ведення Книги відгуків і пропозицій для суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі та ресторанного господарства.

Але це ще не всі зміни, передбачені цим документом.

У Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів пропонується прописати, що касир та інший працівник,  які  мають  право  одержувати  від споживача  гроші  за  проданий  товар,  зобов'язані  приймати  без обмежень банкноти і  монети усіх номіналів, які випускає в обіг  Нацбанк  (у  тому  числі розмінні, обігові монети, пам'ятні та зношені банкноти і монети), що є платіжними засобами і не викликають сумніву в їх справжності та платіжності, за номінальною вартістю, а також забезпечувати наявність у касі банкнот і монет для видачі здачі (крім тих, карбування та випуск в обіг яких припинено НБУ).

Крім того, у разі відсутності в касі монет дрібних номіналів для видачі здачі касир та інший працівник, які мають право одержувати від споживача гроші за проданий товар, зобов'язані здійснити у розрахунковому документі заокруглення загальних сум розрахунків в порядку, передбаченому постановою НБУ від 15.03.2018 р. №25.   

***     

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»