• Посилання скопійовано

Президент ветував закон про приватизацію житла в гуртожитках

Петро Порошенко повернув на повторний розгляд до Верховної Ради Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків"

Президент ветував закон про приватизацію житла в гуртожитках

Про це сьогодні, 20 травня, повідомила прес-служба Президента України.

Підтримуючи необхідність удосконалення законодавства, що регулює суспільні відносини у сфері забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків, Главою держави відзначається, що такі зміни мають здійснюватися вкрай виважено, адже стосуються житлових прав громадян. Натомість Закон містить норми, які суперечать Конституції і законам України, не створює належних правових механізмів реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та містить ризики їх порушення.

Насамперед, неприйнятними є положення Закону, що встановлюють обмеження реалізації конституційних прав громадян та не відповідають конституційному принципу рівності громадян перед законом. Зокрема, документом обмежуються права громадян, які законно мешкають у гуртожитках, на приватизацію жилих приміщень у гуртожитках залежно від наявності трудових (службових) відносин з підприємством (організацією), яке надало їм право проживати в гуртожитку, або офіційної реєстрації місця проживання в гуртожитку.

"Встановлення несправедливих правил реалізації прав громадян у такій чутливій сфері, як житлові відносини, може призвести до посилення соціальної напруги у суспільстві, а також стати чинником соціальних конфліктів",  - зазначено на сайті Президента.

Також Закон непозбавлений й інших недосконалих норм, які створюють невизначеність правового регулювання реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

Врегулювання правовідносин із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків має здійснюватися на підставі Конституції і законів України та потребує більш виваженого підходу ніж запропонований у Законі.

Нагадаємо, що цей Закон Рада ухвалила в другому читанні 20 квітня 2016 року. Про це ми повідомляли тут >> 

Джерело: Прес-служба Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»