• Посилання скопійовано

Нові правила для класифікатора професій та профстандарти: Комітет рекомендував законопоект

Законопроектом №2491 пропонується визначити зміст термінів «вид занять (професія)», порядок ведення Класифікатора професій, а також порядок затвердження професійних стандартів

Нові правила для класифікатора професій та профстандарти: Комітет рекомендував законопоект

Верховна Рада України повідомляє, що 6 квітня цього року Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів перше серед усіх 23 парламентських комітетів засідання у режимі відеоконференції.

У засіданні взяли участь 8 членів Комітету (із 9-ти), а також народні депутати, співавтори законопроектів, які розглядалися Комітетом.

Члени Комітету в режимі віддаленої роботи з використанням програмних засобів для проведення відеоконференції Microsoft Teams розглянули низку питань, зокрема, про підготовку до першого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця №2481.

Голова Комітету Галина Третьякова, доповідаючи законопроект, зазначила, що ним пропонується вирішити кілька завдань, зокрема, визначити зміст термінів «вид занять (професія)», «професійна кваліфікація (повна професійна кваліфікація, часткова професійна кваліфікація)», порядок ведення Класифікатора професій, визначити порядок затвердження професійних стандартів тощо.

Відповідні зміни передбачається внести до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці».

За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект №2481 за основу. Зазначене рішення приймалося в режимі віддаленого голосування членів комітету шляхом підняття руки.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»