• Посилання скопійовано

Клієнтам Webmoney радять повертати свої гроші через суд

Клієнти платіжної системи Webmoney можуть звернутися до суду для розблокування рахунків, на яких знаходяться їхні гроші

Клієнтам Webmoney радять повертати свої гроші через суд

За словами адвоката Дениса Овчарова, у разі якщо компанії Webmoney не вдасться розблокувати свої арештовані рахунки, найближчим часом її клієнти можуть звернутися з вимогою повернути гроші до суду в індивідуальному порядку.

При цьому, зі слів адвоката, звертатися до суду потрібно буде не на компанію Webmoney а до банку, який виступає гарантом електронних платежів або до правоохоронних органів, які заблокували рахунки.

«Власники боргових зобов’язань – клієнти – можуть звернутися з вимогою до осіб, які завдали збитків своїми діями. У даному випадку це може бути банк, на якому розташований депозит. Банк може бути відповідачем за позовною вимогою. Це також можуть бути правоохоронні органи, якщо їхні дії незаконні», – зазначив юрист.

За словами Овчарова, для цього клієнтам Webmoney необхідно отримати підтвердження компанії, що на заблокованих рахунках знаходяться їхні гроші. «Теоритично клієнти зараз можуть звернутися до судді, який веде слідство у справі Webmoney, щоб зняти арешт на кошти на рахунках. Якщо у них буде пакет документів, який дозволить ідентифікувати клієнта як власника арештованих коштів», – зазначив адвокат.

При цьому він додав, що сенс вимагати свої гроші через суд може існувати тільки для клієнтів, у яких на рахунках залишилися значні кошти: «Якщо на рахунку залишилося тільки 200 грн., сенсу звертатися немає, якщо мова йде про суму в 8 тис., тоді це можна робити».

Джерело: Коментарі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»