• Посилання скопійовано

Податковій реформі-2020 бути: у І читанні прийнято законопроекти №1209-1 та №1210

Сьогодні, 3 грудня, на черговому засіданні депутати ВРУ прийняли за основу законопроекти №1209-1 та №1210

Податковій реформі-2020 бути: у І читанні прийнято законопроекти №1209-1 та №1210

Раніше ми повідомляли про появу заяви автора законопроектів №1209-1 та №1210-1 щодо відкликання. Про це ми писали тут

І ось сьогодні депутати ВРУ не підтримали відкликання №1209-1 та прийняли його та проект №1210 за основу у І читанні. Тож скоріш за все в цьому році на нас чекатимуть податкові зміни під ялинку. А тепер докладніше про їхне прийняття. 

 

Законопроект №1209-1

За інформацією ВРУ, законопроектом №1209-1 пропонується внести зміни до дванадцяти законодавчих актів, зокрема, до:

  • Закону про ЄСВ в частині приведення у відповідність до діючого законодавства назв центральних органів виконавчої влади, що здійснюють адміністрування ЄСВ, уточнення порядку направлення вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску, внесення змін до розміру штрафних санкцій за порушення вимог, передбачених Законом; 
  • Закону про державну підтримку сільського господарства України щодо уточнення формули розрахунку питомої ваги вартості реалізованих сільськогосподарських товарів, при досягненні якої у сільськогосподарського товаровиробника виникає право на отримання бюджетної дотації; 
  • Закону про судовий збір щодо встановлення максимальної величини ставки судового збору за поданням до адміністративного суду апеляційної або касаційної скарги на рішення суду.

Проектом також пропонується внести зміни до ще 63 законодавчих актів України, якими передбачається узгодити питання розподілу повноважень між органами податкової та органами митної служби та якими чітко визначено, що контролюючий орган – це орган, який визначений Податковим кодексом України.

Проектом також пропонується більш точно визначити механізм адміністрування і механізм оскарження рішень щодо донарахування з ЄСВ.

 

Законопроект №1210

За інформацією ВРУ, законопроект №1210 розроблений з метою запровадження міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементація норм, передбачених Планом протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (План дій BEPS), реформування інституту фінансової відповідальності та удосконалення процедури адміністрування податків та зборів.

Законопроектом №1210 пропонується внести зміни до чинного законодавства в частині розгляду матеріалів перевірок ДПС.

Крім того, пропонується удосконалити процедуру оскарження рішень контролюючих органів шляхом створення постійного дорадчого органу при Мінфіні, а саме Апеляційної ради з питань розгляду скарг платників податків. До її повноважень належатиме розгляд скарг на рішення ДПС у передбачених Податковим кодексом випадках.

***

Більше про майбутню податкову реформу читайте тут:

Аналітики «Дебету-Кредиту»:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»