• Посилання скопійовано

Придбання товарів за кошти міжнародної технічної допомоги: що з ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо застосування норм ПКУ при здійсненні операцій з придбання товарів/послуг за кошти міжнародної технічної допомоги

Придбання товарів за кошти міжнародної технічної допомоги: що з ПДВ?

ДФСУ у листі від 10.11.2017 р. №2580/6/99-99-15-03-02-15/ІПК роз'яснила, що операції з постачання товарів/послуг у рамках проекту міжнародної технічної допомоги (далі - МТД) та в межах затвердженого плану закупівлі товарів, робіт і послуг, що постачаються виконавцям проектів МТД та оплачуються за кошти МТД, звільняються від оподаткування ПДВ.

Постачальник - платник ПДВ при постачанні таких товарів/послуг виконавцю проекту МТД складає в установленому порядку податкову накладну щодо відвантаження товарів/послуг з поміткою "Без ПДВ", яка підлягає обов’язковій реєстрації в ЄРПН.

Таким чином, отримувач товарів/послуг, оплата за які здійснюється за рахунок коштів МТД, придбаває такі товари/послуги без ПДВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»