• Посилання скопійовано

Чому ДПС не виконує судових рішень щодо розблокування ПН: позиція адвоката

Умисне невиконання рішень суду чи надання неправомірних вказівок щодо цих дій свідчить про наявні ознаки злочинів в діях службових осіб ДПС. Відповідно це потребує активних дій платників ПДВ, аби все не завершилося анулюванням реєстрації

Чому ДПС не виконує судових рішень щодо розблокування ПН: позиція адвоката

Адвокат, Денис Осмоловський, у своєму профілі в ФБ зауважив, що мало отримати позитивне рішення суду, потрібно ще примусити ДПС його виконати. Платники скаржаться, що ДПС вперто не виконує рішення суду по відновленню реєстрації податкових накладних, виконавча служба також діє так «активно» (прикриваючись карантином), наче їх хтось попросив…

Згідно відповіді ДПС України за період з 01.06.2020 року по 25.08.2020 року було зареєстровано лише 164 ПН/РК на суму 9,89 млн. грн., в порівнянні з травнем 2020 року (1212 ПН/РК на суму 63,09 млн. грн.).

За три місяці зареєстровано в сім разів менше ніж за один в травні. Залишок невиконаних рішень ДПС ретельно скриває…поки що.

Очевидно, що ДПС зайняло позицію «саботажу» судових рішень. Умисне невиконання рішень суду чи надання неправомірних вказівок щодо цих дій може свідчити про наявні ознаки злочинів в діях службових осіб ДПС відповідальність за вчинення яких передбачена ст. 364 ККУ «Зловживання службовим становищем» та/або ст. 382 ККУ «Невиконання судового рішення».

В таких умовах саме активність дій платника податків стає запорукою дотримання правового порядку та верховенства права в державі. 

Платникам податків, які відновлюють реєстрацію податкових накладних (виключення з ризикових) через суд, бажано пам’ятати, що подання протягом 12 послідовних податкових місяців декларацій, які свідчать про відсутність постачання/придбання товарів/послуг (а деякі суди менше і не тривають), є підставою для анулювання реєстрації платника податку (п. 184.1 ПКУ), ДПС цим користується в першу чергу аби не виконувати рішення суду.

 

Від редакції: Якщо ДПС не виконує своїх обов'язків за судовим рішенням, потрібно знову звертатися в суд. Але скаржитися треба вже на бездіяльність ДПС.

***

Читайте також:

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»