• Посилання скопійовано

Несвоєчасно сплатили податок на прибуток: які штрафи?

У разі затримки сплати податку на прибуток до 30 к.дн. включно доведеться сплатити штраф у розмірі 10%

Несвоєчасно сплатили податок на прибуток: які штрафи?

Офіс ВПП ДПС нагадує, що платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених Кодексом.

Податковим обов'язком визнається обов'язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені Кодексом. Цей обов'язок виникає у платника за кожним податком та збором.

За невиконання або неналежне виконання податкового обов'язку платник податків несе відповідальність.

При цьому, за порушення законів з питань оподаткування встановлюється фінансова відповідальність, яка застосовується у вигляді штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) та/або пені (ст.111 ПКУ).

Пеня - сума коштів у вигляді відсотків, нарахована на суми грошових зобов'язань та не сплачена у встановлені законодавством строки (пп. 14.1.162 ПКУ). Порядок нарахування пені визначено ст. 129 ПКУ.

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом визначених строків, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу (ст. 126 ПКУ).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»