• Посилання скопійовано

Мораторій на перевірки на 2017 рік не продовжено, - ДФСУ

Податківці розповіли, чи передбачено у 2017 році обмеження (мораторій) на проведення перевірок госпсуб'єктів

Мораторій на перевірки на 2017 рік не продовжено, - ДФСУ

ДФСУ у підкатегорії 136.01 "ЗІР" зазначили, що  термін дії обмежень на проведення перевірок платників податків ДФСУ та її територіальними органами, встановлених п. 3 Прикінцевих положень Закону № 71-VIII, на 2017 рік не продовжено.

Разом з тим, Законом № 1726-VIII на період проведення антитерористичної операції забороняється проведення перевірок органами ДФСУ суб’єктів господарювання, що провадять діяльність в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та в населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення.

 Заборона на проведення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання (в тому числі проведення перевірок органами Державної фіскальної служби України) поширюється також на суб’єктів господарювання, які здійснили державну реєстрацію зміни місцезнаходження з території проведення АТО на територію, підконтрольну Україні, і які втратили первинну документацію щодо здійснення ними господарської діяльності на території та в період проведення антитерористичної операції.

При цьому після подання до контролюючого органу повідомлення про неможливість вивезення первинних документів до завершення антитерористичної операції запроваджується мораторій на проведення будь-яких перевірок стосовно зазначених у повідомленні податкових (звітних) періодів.

Перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та перелік населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затверджуються та актуалізуються Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону№ 1669-VII. 

***

Новини на тему:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»