• Посилання скопійовано

Розрахунок витрат малого бізнесу на виконання держрегулювання стане обов'язковим

Опубліковано постанову КМУ, у якій йдеться про необхідність обраховувати витрати малого бізнесу на виконання державного регулювання (так званий М-тест)

Розрахунок витрат малого бізнесу на виконання держрегулювання стане обов'язковим

Опубліковано Постанову КМУ від 16.12.2015 р. № 1151 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 р. № 308».  У документі йдеться про необхідність обраховувати витрати малого бізнесу на виконання державного регулювання, так званий М-тест (SME test).

«Постанова набирає чинності через два місяці після її оприлюднення. Є час навчитися робити такі обрахунки. ДРС організовуватиме тренінги для органів виконавчої влади. Існує можливість повчитись і для бізнесасоціацій», - прокоментувала оприлюднення Постанови Голова ДРС Ксенія Ляпіна.

Нагадаємо, що Програма USAID ЛЕВ розпочала набір на участь у навчанні тренерів з питань регуляторної політики.

Учасники навчальної програми отримають теоретичні знання щодо законодавчих та інституційних засад регуляторної політики, а також практичні навички застосування інструментів регуляторного аналізу, в т.ч. тесту малого підприємництва – М-тест.

Після закінчення навчальної програми, успішним випускникам запропонують продовжити співпрацю з Програмою USAID ЛЕВ в якості консультантів-тренерів для підготовки спільно зі спеціалістами Державної регуляторної служби України (ДРСУ) аналізу регуляторного впливу (АРВ) проектів нормативно-правових актів; надання допомоги ДРСУ у контролі за якістю АРВ, що готуються органами державної влади та місцевого самоврядування при розробленні проектів нормативно-правових актів; проведення навчальних семінарів (тренінгів) для спеціалістів органів державної влади та місцевого самоврядування щодо методики підготовки АРВ; розроблення навчальних посібників з питань методики підготовки АРВ.

Для участі у конкурсному наборі учасників навчальної програми, присвяченій підготовці консультантів-тренерів з питань регуляторної політики необхідно заповнити аплікаційну форму. Кінцевий термін подання заявок – 21 січня 2016 року.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»