• Посилання скопійовано

Як оподатковуються витрати на організацію святкового вечора для працівників

Податківці розповіли, чи оподатковуються та як саме витрати на організацію святкового вечора (банкету, корпоративу) для працівників

Як оподатковуються витрати на організацію святкового вечора для працівників

ДФС у м. Києві у листі від 05.07.2016 р. №14944/10/26-15-13-01-12 роз'яснила, що згідно з ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо, зокрема, у вигляді вартості майна та харчування, безоплатно отриманого платником податку.

Однак, оподаткування доходів фізичних осіб, у тому числі одержаних у вигляді додаткового блага, розглядається лише у разі їх одержання безпосередньо конкретним платником податку.

Під час проведення фуршетного обслуговування (банкету, кейтерингу) відкритих конференцій здійснюється надання послуг невизначеному колу осіб. А отже, вартість святкового вечора (банкету, корпоративу), який проводиться працедавцем для своїх працівників, не включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу цих працівників та не оподатковується ПДФО.

Щодо податку на прибуток податківці нагадують: об’єктом оподаткування ним є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку) на різниці, які виникають відповідно до розділу III ПКУ.

При цьому, методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про витрати підприємства та її розкриття в фінансовій звітності визначає П(С)БО 16 "Витрати".

Отже, операції по фуршетному обслуговуванню (банкету, кейтерингу) відкритих конференцій та витрат з святкового вечора (банкету, корпоративну) відображаються за правилами бухгалтерського обліку. З питань відображення в бухгобліку таких операцій та необхідних для їх ведення первинних документів податківці рекомендують звертатися до Міністерства фінансів України.

Окрім того, при придбанні для банкету, кейтерингу, відкритої конференції й святкового вечора товарів/послуг підприємство має право на податковий кредит з ПДВ. Підставою для віднесення сум ПДВ до складу податкового кредиту, будуть податкові накладні, отримані з ЄРПН.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»