• Посилання скопійовано

Кабмін планує переглянути ставки акцизу, ренти та екологічного податку

Законопроектом передбачається внесення змін до Податкового кодексу щодо перегляду ставок податків з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції,

Кабмін планує переглянути ставки акцизу, ренти та екологічного податку

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №5044 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків". Його ініціатором є В. Гройсман.

Метою проекту Закону є виконання вимог пункту 4 розділу ХІХ ПКУ щодо щорічного перегляду ставок деяких податків, визначених в абсолютних значеннях.

Законопроектом передбачається внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок податків з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови КМУ від 05.08.2015 р. №558 у 2016 році прогнозовані на рівні 112,0 та 110,4 % відповідно. 

Так, враховуючи сфери застосування податків, ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2016 році збільшені на 12,0%. 

Ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин,  рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції у 2016 році збільшені на 10,4%.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»