• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують 100% надходжень ПДФО залишати в бюджетах місцевих громад

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №8110, яким запропоновано змінити порядок розподілу ПДФО між бюджетами різних рівнів

Нардепи пропонують 100% надходжень ПДФО залишати в бюджетах місцевих громад

12 березня 2018 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №8110 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо стимулювання податкової відповідальності громадян». Переглянути текст проекту можна тут (завантажити)>>

Документ змінює порядок розподілу ПДФО. Зокрема, в ньому пропонується 100% надходжень податку на доходи фізичних осіб залишати в бюджетах місцевих громад, – повідомила один з ініціаторів та співавторів законопроекту, народний депутат, представник голови Асоціації міст України Віталія Кличка у парламенті Оксана Продан.

На сьогодні надходження ПДФО розподіляються наступним чином: 60% залишається в місцевих бюджетах, а 40% перераховується в загальний фонд державного бюджету.

В місті Києві пропорція інша: 40% надходжень ПДФО залишається в бюджеті міста і 60% відраховується в державний бюджет.

«Місцеві громади живуть переважно на надходження з податку на доходи фізичних осіб. І живуть не дуже добре, бо коштів хронічно не вистачає. Ні на ремонт доріг, ні на житлово-комунальне господарство, ні на лікарні, ні на школи з дитячими садками. Якщо ми справді хочемо провести фінансову децентралізацію, 100% надходжень податку на доходи фізичних осіб потрібно залишати в бюджетах місцевих громад. Це буде справедливо і це дасть значний поштовх розвитку місцевого самоврядування», – зазначила Оксана Продан.

***

Також нагадаємо, що у Верховній Раді цього ж дня, 12 березня, був також зареєстрований інший, не менш цікавий законопроект. Ним пропонується змінити процедуру адміністрування ПДФО та ЄСВ шляхом встановлення обов’язку самостійної сплати платником податків цих зобов’язань та знизити ставки ЄСВ та ПДФО. Більше читайте тут>>

Джерело: Сайт Оксани Продан

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»