• Посилання скопійовано

Нові форми фінансової звітності: Баланс, Звіт про фінрезультати та інші - подаємо вже за І квартал

Наказ Мінфіну від 07.02.2013 № 73 "Про затвердження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності"

Нові форми фінансової звітності: Баланс, Звіт про фінрезультати та інші - подаємо вже за І квартал

На вебсайтіМінфіну оприлюднено наказу, яким вносяться зміни до П(С)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності». Поряд із цим скасовуються П(С)БО 2, 3, 4 та 5, які визначали порядок подання, заповнення та самі форми Балансу, Звіту про фінансові результати, Звіту про рух грошових коштів та Звіту про власний капітал відповідно.
Тепер усі вимоги до основних форм фінансових звітів будуть прописані у П(С)БО 1, а самі форми наводяться у його додатках.
Додаток 1 до П(С)БО 1 містить форми:

Додаток 2 до П(С)БО 1 — аналогічні форми для консолідованої фінансової звітності.
Згідно з новими правилами підприємства можуть додавати статті з переліку, наведеного у додатку 3 >>> до П(С)БО 1, у разі якщо інформація, що буде там відображена, відповідає таким критеріям, як суттєвість та можливість достовірної оцінки.
Важливо! Наказ набирає чинності з моменту офіційного опублікування. Отже, у разі якщо його буде опубліковано найближчим часом, то фінансову звітність за новими формами та за новими правилами доведеться подавати як вказано в наказі - вже зі звіту за I квартал 2013 року.

Переглянути:

П(С)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» у редакції наказу Мінфіну від 07.02.2013 № 73 >>>

Форми фінансової звітності (додаток 1) >>

Форми консолідованої фінансової звітності (додаток 2) >>

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/П(С)БО і план рахунків

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «П(С)БО і план рахунків»