• Посилання скопійовано

Оподаткування негрошових доходів ВЗ із застосуванням натуркоефіцієнта чи без: ДПС звернулася до Мінфіну

До 22 лютого діяла позиція ДПС, що з 3 вересня 2022 року у разі нарахування доходів у негрошовій формі такі доходи оподатковуються ВЗ з урахуванням натуркоефіцієнта. Наразі відповідь у ЗІР переведено до нечинних

Оподаткування негрошових доходів ВЗ із застосуванням натуркоефіцієнта чи без: ДПС звернулася до Мінфіну

На початку лютого наводили детальний аналіз ІПК від 02.11.2023 №3900/ІПК/99-00-24-03-03-06, в якій йшлося про нове бачення щодо правил оподаткування військовим збором негрошових доходів. І тоді зауважували, що у ЗІР ще містилося попереднє розʼяснення, зміст якого був протилежним. За ним ВЗ мав утримуватися з обʼєкта оподаткування ПДФО, тобто без застосування натурального коефіцієнта.

А 19 лютого 2024 року податківці виклали це розʼяснення у новій редакції.

У ньому йшлося, що з 3 вересня 2022 року у разі нарахування (надання) податковим агентом доходів у негрошовій формі такі доходи включаються до загального місячного доходу фізособи і оподатковуються ВЗ з урахуванням натуркоефіцієнта. Про це ми писали тут.

Але наразі станом на 22 лютого цю консультацію переведено до нечинних. Податківці вирішили, що крапку в цьому питанні має поставити Мінфін. Тож чекаємо на появу відповіді від Мінфіну.

Отже, наразі немає ані узагальнюючої податкової консультації, ані офіційної позиції ДПС. Тому податковим агентам щодо цього питання краще отримати власну ІПК.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»