• Посилання скопійовано

Зміна місця реєстрації, в т.ч. у військкоматах, а також довідка про несудимість: нові послуги в Дії

У «Дії» з’явиться низка нових послуг, серед яких – зміна місця реєстрації та довідка про несудимість. Чоловікам більше не треба буде додатково ходити до військкоматів, щоб змінити місце реєстрації. Достатньо тільки перевірити й за потреби зазначити дані про військовий облік у «Дії»

Зміна місця реєстрації, в т.ч. у військкоматах, а також довідка про несудимість: нові послуги в Дії

У «Дії» з’явиться низка нових послуг, серед яких – зміна місця реєстрації та довідка про несудимість. Послуги представили міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр розвитку регіонів Олексій Чернишов та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час Дія.Саміту.

Наразі на офіційній сторінці «Дії» у Фейсбуці коротко повідомлено про всі послуги, презентовані на Diia Summit:

  1. Зміна місця реєстрації тепер доступна по всій Україні. Тепер кожен без жодних паперів та черг просто може вказати адресу, за якою планує проживати. Напередодні Міністр цифрової політики Федоров вже наголошував, з 8 лютого українці зможуть змінити своє місце проживання просто в кілька кліків у своєму телефоні або на порталі Дія. Без відвідувань ЦНАПів, військкоматів та тижнів очікувань. Людина просто може вказати адресу, за якою фактично проживає, на порталі або у застосунку Дія та отримати підтвердження від власника житла. А чоловікам більше не треба буде додатково ходити до військкоматів, щоб змінити місце реєстрації. Достатньо тільки перевірити й за потреби зазначити дані про військовий облік в Дії. 

  2. Довідка про несудимість. Ця довідка потрібна в багатьох життєвих ситуаціях — для влаштування на роботу, у військкоматі або для поїздки за кордон. І тепер вона в Дії!

  3. Шеринг техпаспорта. У декілька кліків ви можете пошерити техпаспорт у застосунку з близькою людиною, яка користується вашим авто.

  4. Опитування. Опитування допоможуть українцям спілкуватися з державою та впливати на рішення Уряду.

  5. Автоматична реєстрація будівництва. Раніше його можна було отримати на порталі Дія, але чекати на розгляд протягом 10 робочих днів. Відтепер послуга надається автоматично, а результат замовник отримує одразу.

  6. Е-грошова допомога ВПО без зміни даних. Тепер замість того, щоб ходити до чиновників та приносити теку тих самих паперів, можна за кілька хвилин отримати послугу на порталі Дія.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»