• Посилання скопійовано

При обліку бюджетних видатків використовуємо Інструкцію застосування класифікації видатків бюджету

Для розмежування видатків бюджету на поточні та капітальні при плануванні видатків на придбання і оплату основних засобів та інших необоротних матеріальних активів бюджетним установам слід керуватись Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету

При обліку бюджетних видатків використовуємо Інструкцію застосування класифікації видатків бюджету

Мінфін повідомляє, що Інструкцією для здійснення оплати поточних видатків, оплати послуг, придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби, передбачено код економічної класифікації видатків бюджету 2200 "Використання товарів і послуг".

Для здійснення капітальних видатків за кодом 3100 "Придбання основного капіталу" передбачаються видатки на придбання або створення власними силами активів, віднесених згідно із законодавством до основних засобів та окремих інших необоротних матеріальних активів.

Порядок взяття на облік основних засобів визначається Планом рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ та Порядком його застосування, відповідно до яких для обліку й узагальнення інформації про наявність та рух основних засобів призначено рахунок 10 "Основні засоби".

Отже, бюджетними установами за кодом економічної класифікації видатків бюджету 2200 "Використання товарів і послуг" здійснюється придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби за рахунком 10 "Основні засоби".

За кодом 3100 "Придбання основного капіталу" здійснюються видатки на придбання або створення власними силами активів, які відповідають вимогам Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ та Порядку його застосування для взяття на облік як основні засоби і зарахування на рахунок 10 "Основні засоби" та окремих інших необоротних матеріальних активів, які обліковуються на рахунку 11 "Інші необоротні матеріальні активи" (Лист Мінфіну від 28.08.2013 р. №31-08420-06-5/25347).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»