• Посилання скопійовано

Порядок оформлення розрахункових документів при здійсненні продажу квитків на залізничному транспорті скасують

Мінфін та Мінінфраструктури своїм Наказом від 29.05.2024 №480/269 скасовують Порядок оформлення розрахункових і звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті

Порядок оформлення розрахункових документів при здійсненні продажу квитків на залізничному транспорті скасують

Нагадаємо, що механізм обліку розрахункових операцій при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті, а також вимоги до форм бланків проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті визначено Порядком оформлення розрахункових і звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті, затвердженим спільним наказом Міністерства інфраструктури України та Міністерства доходів і зборів України від 30.05.2013 №331/137.

Саме на цей Порядок податківці посилалися у своїх розʼясненнях, що вважається розрахунковим документом для звітування про придбання електронних квитків на потяг.

Зараз зʼявився спільний наказ Мінфіну та Мінінфраструктури від 29.05.2024 №480/269 щодо втрати чинності наказом №331/137.

Він набирає чинності через шість місяців з дня  офіційного опублікування. Станом на 5 червня його ще не опубліковано.

Тож поки що правила визнання розрахункового документа не зміняться.

До набрання чинності наказом №480/269 розрахунковим документом може вважатися проїзний документ, оформлений на відповідному бланку проїзного документа чи сформований в електронному вигляді, що засвідчує укладення договору між залізницею і пасажиром на проїзд і видається пасажиру після оплати ним вартості послуги. Тобто електронний проїзний (перевізний) документ може вважатися розрахунковим документом у разі оформлення його на відповідному бланку проїзного документа.

А от як бути далі, після скасування наказу №331/137, слід чекати розʼяснень від ДПС та Мінфіну. І після цього вносити зміни до правил обліку та оподаткування витрат на е-квитки.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»