• Посилання скопійовано

Підприємства з понад 8 працівниками також звітуватимуть про квоти. Оприлюднено проект нової форми звіту!

Оприлюднено проект нової редакції «Інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік»

Підприємства з понад 8 працівниками також звітуватимуть про квоти. Оприлюднено проект нової форми звіту!

Нагадаємо, що Законом №2148 внесено зміни до частини другої статті 14 Закону №5067 щодо встановлення підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб квоти у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років.

Обов’язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян, про що роботодавці інформують щороку державну службу зайнятості, у встановленому порядку.

Водночас Законом №2249 внесені зміни щодо приведення чинного законодавства в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї, зокрема слова „інвалід”, „дитина-інвалід” та „інвалід з дитинства” замінено відповідно словами „особа з інвалідністю”, „дитина з інвалідністю” та „особа з інвалідністю з дитинства”.

У зв’язку із цим, виникла необхідність привести у відповідність до чинного законодавства Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

У звязку з цим Мінсоцполітики розроблено та оприлюднено 17 вересня проект свого наказу  «Про затвердження Змін до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню» (завантажити). Ним пропонується:

  1. визначити процедуру надання підприємствами, установами та організаціями з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб Державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;
  2. викласти у новій редакції звіт «Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік» (завантажити).

Зауважимо, що цей проект наказу оприлюднюється повторно. Вперше він був опублікований на сайті Мінсоцполітики у квітні 2018 року. Про це ми писали тут.

Очікується, що ці зміни наберуть чинності з дня його офіційного опублікування.

Але наразі є місяць, аби висловити свої пропозиції та зауваження до зазначеного проекту Мінсоцполітики. Для цього пишіть за адресами: Міністерство соціальної політики України, 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: info@mlsp.gov.ua; тел.: 289-00-98.

***

Докладно про те, як роботодавцеві зареєструватися у Фонді соціального захисту інвалідів та яку звітність слід подавати - читайте в аналітиці від Дт-Кт.

Як правильно прийняти такого працівника на роботу? Які особливості має таке оформлення? Які додаткові умови потрібно буде створювати для робочого місця? Коли можна відмовити в працевлаштуванні особі з інвалідністю? Читайте в аналітичному матеріалі тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»