• Посилання скопійовано

Податкова пільга зі збору за паркування авто: як зазначати у декларації?

Податкова пільга зі збору за паркування може надаватися рішенням органу місцевого самоврядування. У разі наявності податкової пільги інформація щодо неї зазначається у колонках 7 - 13 податкової декларації

Податкова пільга зі збору за паркування авто: як зазначати у декларації?

ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що податкова пільга зі збору за місця для паркування транспортних засобів може надаватися рішенням органу місцевого самоврядування. У разі наявності у платника права на застосування податкової пільги інформація щодо неї зазначається у колонках 7 - 13 податкової декларації.

Код пільги відповідно до довідника пільг, який розміщений на вебпорталі ДПС:

  • 18020101 «Пільги по збору за місця для паркування транспортних засобів, що встановлені органами місцевого самоврядування».

Сума пільги зазначається відповідно до рішення органів місцевого самоврядування, згідно з яким надано пільгу (у рішенні встановлюються відсотки, на які зменшується ставка збору (або для певної групи платників або за класифікацією місць для паркування)).

Строк користування податковою пільгою у звітному періоді (число, місяць, рік початку та закінчення користування пільгами) зазначається у форматі дд.мм.рррр. У разі коли строк користування податковою пільгою встановлений до початку звітного періоду (наприклад, у разі надання декларації за 1 квартал 2024 року – до 01 січня 2024 року) і продовжується після його закінчення (після 31 березня 2024 року), такий строк збігається з датою початку та закінчення зазначеного періоду (наприклад 01.01.2024 та 31.03.2024).

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»