• Посилання скопійовано

Зарплата за час вимушеного прогулу на підставі рішення суду - є право на податкову соцпільгу!

Чи застосовується податкова соцiальна пiльга до заробiтної плати, яка виплачується працiвниковi на пiдставi рiшення суду за час вимушеного прогулу? Консультує ДФС

Зарплата за час вимушеного прогулу на підставі рішення суду - є право на податкову соцпільгу!

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 103.08.01) зазначила, що згідно зі ст. 235 КЗпП при винесенні рішення про поновлення на роботі орган, який розглядає трудовий спір, одночасно приймає рішення про виплату працівникові середнього заробітку за час вимушеного прогулу, але не більш як за один рік. Якщо заява про поновлення на роботі розглядається більше одного року не з вини працівника, орган, який розглядає трудовий спір, виносить рішення про виплату середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу.

При цьому середній заробіток – це визначений нормами за встановленими правилами розмір заробітної плати працівника, обчислений за певний період часу.

Грунтуючись на загальних нормах ст. 169 ПКУ, податківці дійшли такого висновку. Якщо рішенням суду про поновлення найманого працівника на роботі зобов’язано виплату такому працівнику доходу у вигляді середньої зарплати за час вимушеного прогулу з віднесенням його до відповідних податкових періодів, то у разі неперевищення протягом звітного податкового місяця граничної суми доходу, що дає право на отримання податкової соціальної пільги, та дотримання всіх інших вимог ст. 169 ПКУ, до зазначеного доходу може бути застосована податкова соціальна пільга.

Одночасно податківці зауважують, що кожний конкретний випадок застосування податкової соціальної пільги слід розглядати з урахуванням документів і матеріалів, що стосуються окремої справи.

***

Все про податкову соціальну пільгу: хто має право на неї та у якому розмірі, які документи необхідні для її отримання та які особливості застосування підвищених розмірів пільги (на прикладах) читайте в аналітичній статті від "ДК" >>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»