• Посилання скопійовано

Нарахування середньої зарплати виходячи з тарифної ставки для працівника з підвищеним окладом

Мінсоцполітики роз'яснило, що при застосуванні положень п. 4 Порядку №100 при обчисленні середньої зарплати необхідно застосовувати підвищений посадовий оклад працівника, який встановлений йому в штатному розписі на момент проведення відповідних нарахувань

Нарахування середньої зарплати виходячи з тарифної ставки для працівника з підвищеним окладом

Мінсоцполітики у листі від 17.05.2017 р. №1440/0/101-17 зазначила, що відповідно до абзацу третього п. 4 Порядку №100, якщо нарахування проводяться виходячи із середньої заробітної плати, працівник не мав заробітку не з вини працівника, розрахунки проводяться виходячи з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового (місячного) окладу.

Умови і розміри оплати праці працівників закладів охорони здоров’я врегульовані наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

Так, зокрема, ним передбачено встановлення підвищених посадових окладів (тарифних ставок) працівникам, наприклад, у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці, яке не вимагає проведення атестації робочих місць за умовами праці, та інші підвищення посадових окладів (тарифних ставок) працівників, передбачені цим наказом.

Означене підвищення посадових окладів є елементом формування нового посадового окладу (тарифної ставки) з підвищенням, розмір якого встановлюється працівнику в штатному розписі, і на який нараховуються інші додаткові виплати: доплати, надбавки тощо.

Враховуючи вказане, при застосуванні положень п. 4 Порядку №100 при обчисленні середньої заробітної плати необхідно застосовувати підвищений посадовий оклад (тарифну ставку) працівника, які встановлені йому в штатному розписі на момент проведення відповідних нарахувань.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»