• Посилання скопійовано

Уряд підвищив зарплати за працю в умовах інтенсивних обстрілів

Для працівників передбачено можливість збільшити удвічі розмір надбавки за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, на яких ведуться активні бойові дії, у розрахунку на місяць пропорційно до робочих днів, коли відбувались обстріли

Уряд підвищив зарплати за працю в умовах інтенсивних обстрілів

Сьогодні Кабінет Міністрів вніс зміни до постанов від 25.04.2023 № 391 і від 25.08.2023 № 928.

Ці зміни спрямовані на підвищення зарплат тим, хто працює в умовах інтенсивних обстрілів на території активних бойових дій. Це стосується також і державних службовців.

Суть нововведень є такою:

1. Для працівників передбачити можливість збільшити удвічі розмір надбавки за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, на яких ведуться активні бойові дії, у розрахунку на місяць пропорційно до робочих днів, коли відбувались обстріли.

Перелік робіт, за які виплачується така надбавка, визначатиметься начальником обласної військової адміністрації.

2. Для держслужбовців, які працюють в особливих умовах на територіях активних бойових дій під час інтенсивних обстрілів, посадові оклади визначати з урахуванням коефіцієнта 3 у розрахунку на місяць пропорційно до робочих днів, коли відбувались обстріли.

При цьому перелік працівників погоджуватиметься із відповідною обласною військовою адміністрацією.

Проєкт постанови розроблено Мінреінтеграції на виконання доручення Прем’єр-міністра України спільно з Мінфіном та Мінекономіки.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»