• Посилання скопійовано

Чи можливий допуск до роботи працівника без інструктажу з охорони праці

Держпраці роз'яснила, що норми Закону "Про хорону праці" та Типового положення не дозволяють допустити новоприйнятого працівника до виконання робіт без проведення вступного та первинного інструктажів з охорони праці

Чи можливий допуск до роботи працівника без інструктажу з охорони праці

Держпраці у листі від 22.02.2017 р. №2078/4.3/4.4-ДП-17 нагадує, що відповідно до вимог ст. 18 Закону "Про охорону праці" та Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, працівники під час прийняття на роботу та періодично мають проходити на підприємстві інструктажі з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих.

Вступний інструктаж проводиться з усіма працівниками, які приймаються на постійну або тимчасову роботу, незалежно від освіти, стажу роботи та посади.

Своєю чергою, первинний інструктаж проводиться до початку роботи безпосередньо на робочому місці з новоприйнятим (постійно чи тимчасово) на підприємство працівником або до фізичної особи, яка використовує найману працю.

Враховуючи зазначене, норми Закону та Типового положення не дозволяють допустити новоприйнятого працівника до виконання робіт без проведення вступного та первинного інструктажів з охорони праці.

Яку відповідальність та в яких випадках буде нести роботодавець за порушення правил охорони праці - читайте тут>>

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»