• Посилання скопійовано

Уряд ввів квоти для працевлаштування 45-річних українців

Уряд запровадив квоти для працівників старших аніж 45 років, щоб забезпечити їх робочими місцями

Уряд ввів квоти для працевлаштування 45-річних українців

Про це під час засідання Уряду сказав Володимир Гройсман.

"Люди іноді говорять про те, що мені більше 45 років і я не можу знайти собі роботу. Так от, ми ввели квотування, що люди більше 45 років наразі можуть уже претендувати на робочі місця в українських компаніях – це буде не менше 4% від загального складу працівників", - сказав Гройсман.

Прем'єр додав, що це буде обов'язковою умовою для працедавців.

Міністр соціальної політики Андрій Рева, своєю чергою, заявив: "На кожному підприємстві має бути 4% робочих місць для осіб від 45 років. Якщо ні - будуть певні стимулюючі моменти".

Він зазначив, що схема квотування для підприємств буде подібною квотуванню осіб з інвалідністю.

"Якщо ми беремо людей з інвалідністю, то за кожне створене робоче місце роботодавець суму вартості заробітної плати платить в фонд соціального захисту інвалідів. Якою буде система, як будемо платити, з'ясуємо додатково", - зазначив міністр.

За словами Реви, якщо не ввести відповідні санкції щодо роботодавців-порушників квотування, то "ніхто цим займатися не буде".

"Це законодавча норма, яку ми будемо реалізовувати через підзаконні акти. Закон вступає в силу з 1 січня. Значить, коли має запрацювати ця система? З 1 січня. Усе логічно", - підкреслив Рева.

Читайте також: Пенсійна реформа: наслідки для роботодавців та підприємців 

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»