• Посилання скопійовано

Уряд затвердив новий Порядок розроблення профстандартів

Кабінет Міністрів України затвердив новий Порядок розроблення, введення в дію та перегляду професійних стандартів. Він дозволяє розробляти професійні стандарти на нові професії, що відсутні в Класифікаторі професій

Уряд затвердив новий Порядок розроблення профстандартів

Кабінет Міністрів України затвердив новий Порядок розроблення, введення в дію та перегляду професійних стандартів, який дозволяє розробляти професійні стандарти на нові професії, що відсутні в Класифікаторі професій.

За словами Голови Національного агентства кваліфікацій Юрія Баланюка, до сьогодні недосконалість і застарілість Класифікатора гальмувала процес розроблення професійних стандартів на нові професії, оскільки спочатку потрібно було внести професію до Класифікатора, а це займало довгий період часу. Тепер ця перепона відсутня.

«За новими правилами, НАК – суб’єкт перевірки професійних стандартів. І ми це робитимемо швидко, якісно і ефективно. Процедуру перегляду професійного стандарту також вдосконалено. Якщо ПС застарів його можна переглянути», – наголосив Юрій Баланюк.

Голова Національного агентства кваліфікацій зауважив, що НАК буде вести Реєстр заявок на розроблення ПС і розробникам не доведеться більше бігати по відомствах і перевіряти наявність чи відсутність заявки на розроблення ПС.

Юрій Баланюк також додав, що за новими правилами Міністерство економіки України має один місяць на затвердження профстандарту.

Національне агентство кваліфікацій вже веде Реєстр професійних стандартів і на нього можна перейти за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»