• Посилання скопійовано

Підтвердження стажу роботи для бюджетників: свіжі пропозиції від КМУ

КМУ затвердив постанову, яка має привести нормативно-правові акти щодо обліку трудової діяльності бюджетних працівників у відповідність до чинного законодавства з ведення електронних трудових книжок

Підтвердження стажу роботи для бюджетників: свіжі пропозиції від КМУ

2 лютого на засіданні КМУ було затверджено Постанову №72 про внесення змін щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

Нагадаємо, що Законом від 5 лютого 2021 року №1217-ІХ запроваджено ведення трудових книжок в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, врегульовано механізм підтвердження наявного стажу роботи для укладення трудового договору, призначення пенсій та інших цілей передбачених законодавством. В зв’язку з цим потребують приведення у відповідність і інші нормативно-правові акти.

Тому КМУ й затвердив таку постанову, яка стосується обліку трудової діяльності працівників бюджетних установ. З текстом проекту можна ознайомитись за посиланням.

Зокрема, нею пропонується внести зміни до деяких нормативно-правових актів, якими передбачено посилання на документи для визначення стажу роботи, який дає право на нарахування надбавки (доплати) за вислугу років.

Зміст таких змін простий: дані з реєстру застрахованих осіб, який веде ПФУ на підставі «зарплатної» звітності, поданої роботодавцем, дорівнюються за їх значенням до даних з паперових трудових книжок. Інакше кажучи, електронна та паперова трудові книжки матимуть рівну доказову силу не лише за КЗпП, а і за підзаконними нормативними актами.

Зазначені зміни торкнуться наступних нормативно-правових актів:

***

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»