• Посилання скопійовано

Роботодавцям пропонують збільшити розмір компенсації за працевлаштування ВПО

Оприлюднено проєкт змін до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО. Зокрема, пропонується збільшити розмір компенсації, виходячи з нового розміру мінзарплати – 6700 грн

Роботодавцям пропонують збільшити розмір компенсації за працевлаштування ВПО

Враховуючи зростання чисельності ВПО та продовження воєнного стану, а також відсутність коштів у Держбюджеті на 2023 рік на реалізацію відповідної програми, виникла необхідність внести зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні щодо передбачення одним із джерел фінансування програми коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі – Фонд). 

З огляду на це, розроблено проєкт Постанови КМУ “Про внесення змін до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні”. Його оприлюднила для обговорення СПО профспілок.

Проєктом Постанови пропонується:

  • внести зміни до Порядку в частині розширення джерел фінансування програми, зокрема, за рахунок коштів Фонду (в межах фінансових можливостей) та інших джерел, не заборонених законодавством;
  • відсутність коштів, передбачених на фінансування вищезазначеної програми в резервному фонді державного бюджету та в бюджеті Фонду, вважати підставою для відмови у наданні роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО;
  • збільшити розмір компенсації, виходячи з нового розміру мінімальної заробітної плати – 6700 гривень. Наразі компенсація витрат надається у розмірі 6500 грн щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується ЄСВ, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Про це раніше ми писали тут.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»