• Посилання скопійовано

Агробізнес просить пришвидшити процедуру бронювання працівників

Близько місяця тому компанії подали всі необхідні документи на бронювання, проте, на жаль, підтвердження від компетентних органів, у тому числі Генштабу та Мінекономіки, поки що компанії так і не отримали

Агробізнес просить пришвидшити процедуру бронювання працівників

У березні в Україні стартує посівна кампанія, і цей рік не став винятком, незважаючи на труднощі, з якими стикаються аграрії: скорочення площі, придатної для сівби, подорожчання витратних матеріалів, логістику тощо. Розповідає ЕВА.

Водночас найбільший ризик, який наразі вбачають аграрії – загальмований механізм бронювання працівників. Так, він має відбуватись за новою процедурою, але наразі вже майже місяць як нічого не відбувається. За інформацією від компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації, близько місяця тому компанії подали всі необхідні документи на бронювання, проте, на жаль, підтвердження від компетентних органів, у тому числі Генштабу та Мінекономіки, поки що компанії так і не отримали.  

Асоціація, безумовно, розуміє важливість функціонування військового фронту країни. Водночас питання посівної, якість та вчасність її проходження є питаннями продовольчої безпеки – не лише України, але і світу. Мало того, агросектор є найбільшою експортною галуззю України, яка у 2022 році забезпечила понад половину всього експорту, відправивши за кордон продукції на понад 23 млрд дол. валюти, яка заходить до країни, зокрема, і підтримує стабільність гривні та резерви НБУ. Разом з тим проходження посівної впливатиме і на майбутнє країни – збереження аграрного потенціалу України, пріоритетність аграрної індустрії для інвестування та перетворення України не лише в житницю, але і в супермаркет світу.

Відповідно, Європейська Бізнес Асоціація звертається із закликом до Першого віце-прем’єр-міністр України – Міністра економіки України Юлії Свириденко, Генерального штабу ЗСУ із закликом пришвидшити розгляд документів у межах нового механізму бронювання працівників, аби не зірвати цьогорічну посівну кампанію та не похитнути подальший потенціал розвитку України в агросекторі.

Всі новини щодо бронювання працівників дивиться за посиланням.

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»