• Посилання скопійовано

Відпустки без збереження зарплати на час війни: нагадування від Держпраці

Роботодавець на прохання працівника може надати йому таку відпустку без обмеження тривалості, але на період воєнного стану, проте може й відмовити

Відпустки без збереження зарплати на час війни: нагадування від Держпраці

Надання відпусток без збереження заробітної плати стало ключовим питанням інформаційного семінару для керівництва обслуговуючих компаній. Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області пояснили, що роботодавець на прохання працівника може надати йому таку відпустку без обмеження тривалості, але на період воєнного стану, проте може й відмовити. У разі надання відпустки за такою підставою час перебування в ній зараховується до стажу роботи, що дає право на основну щорічну відпустку. Водночас роботодавець у період дії воєнного стану за заявою працівника, який виїхав за межі України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи,  обов’язково має надати йому відпустку без збереження заробітної плати. Тривалість визначається в заяві, але не може перевищувати 90 днів за весь період воєнного стану, навіть якщо працівник звертався з подібною заявою кілька разів. Час перебування у такій відпустці до стажу роботи, що дає право на основну щорічну відпустку, не зараховується.

Також посадовці звернули увагу на недопущення мобінгу, дискримінації працівників із ВІЛ/СНІД і забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах.

***

Читайте також: Безоплатні відпустки під час війни: консультує Держпраці

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»