• Посилання скопійовано

Нюанси надання щорічної відпустки за договором із нефіксованим робочим часом

Щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, відлік якого починається з дня укладення трудового договору

Нюанси надання щорічної відпустки за договором із нефіксованим робочим часом

До Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці звернувся пан Михайло із питанням, чи має працівник право на щорічну відпустку, коли з ним укладено трудовий договір із нефіксованим робочим часом?

Інспектором праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці  з цього питання надано відповідь:

Так, під час воєнного стану виконання роботи на умовах нефіксованого робочого часу не тягне за собою обмежень обсягу трудових прав працівників. Тобто щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, відлік якого починається з дня укладення трудового договору.

Особам віком до 18 років надається щорічна основна відпустка тривалістю 31 календарний день.

Для деяких категорій працівників законодавством України може бути передбачена інша тривалість щорічної основної відпустки (наприклад – педагогічні працівники).

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»