• Посилання скопійовано

У ВРУ тільки обговорюють концепцію бронювання працівників за додаткову плату, – Наталуха

За словами голови Комітету з питань економрозвитку, законопроєкт щодо додаткового щомісячного фіксованого платежу за бронювання працівника поки що не розробляється. Наразі триває обговорення цієї концепції

У ВРУ тільки обговорюють концепцію бронювання працівників за додаткову плату, – Наталуха

У Верховній Раді напрацьовують концепцію бронювання працівників від мобілізації за додаткову плату.

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха у програмі Укрінформу «Самохвалов запитує».

За його словами, законопроєкт (що стосуватиметься додаткового щомісячного фіксованого платежу за бронювання працівника. – Ред.) поки що не розробляється. Наразі триває обговорення цієї концепції.

«Чому немає законопроєкту, тому що ми не впевнені, що це має йти через законопроєкт. Можливо, це має бути на рівні Кабміну, через рішення уряду. Також ми не хочемо цією моделлю зірвати мобілізацію», – сказав Наталуха.

Він підкреслив, що суть цієї концепції полягає в тому, щоб будь-яке підприємство або фізична особа – підприємець могли подати на бронювання співробітника, заплативши за нього щомісячно фіксовану суму у вигляді мінімальної заробітної плати військовослужбовців. На сьогодні – це близько 20 тисяч грн.

За словами Наталухи, насамперед це буде добровільний військових збір. Мало того, підприємство саме вирішуватиме, кого бронювати. У підсумку реалізація такої концепції щодо додаткової плати за бронювання працівника допоможе менше залежати від зовнішніх факторів.

Наталуха зазначив, що у Ради є певні розрахунки щодо надходжень, які можна буде спрямувати до бюджету в разі втілення такого кроку.

«Якщо відштовхуватись від цифри у 20 тис. за стратегічного працівника, то це може принести в бюджет від 203 млрд грн до 520 млрд грн. Яку кількість людей це може охопити? То знову ж таки, залежно від того, чи ми включаємо ФОПи у це рівняння, чи не включаємо. Попередньо – це від 700 – 800 тисяч до 1,5 мільйона осіб», – сказав Наталуха.

***

Читайте також: Нові правила бронювання працівників: які варіанти обговорюють у Верховній Раді?

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»