• Посилання скопійовано

Фонд ТВП притягатиме до адміністративної відповідальності по-новому

Постанова ФСС з ТВП від 03.04.2012 р. №9 «Про затвердження Порядку розгляду та оформлення органами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності матеріалів про адміністративні правопорушення», чинна з дня опублікування

ФСС з ТВП затвердив новий Порядок розгляду та оформлення органами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності матеріалів про адміністративні правопорушення.

Відповідно до цього Порядку проводяться розгляд та оформлення документів у справах про адмінправопорушення, у т.ч. винесення посадовими особами органів Фонду постанов про накладення адмінстягнень чи про закриття справ згідно з чинним законодавством, передачу виконавчих документів до виконання органам Державної виконавчої служби.

Згідно зі ст. 244(11) КУпАП від імені органів Фонду розглядати справи про адмінправопорушення і накладати адмінстягнення у вигляді штрафу мають право:

- керівник виконавчої дирекції Фонду та його заступники;

- керівники виконавчих дирекцій відділень Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі та їх заступники;

- керівники районних, міжрайонних, міських, районних у містах виконавчих дирекцій відділень Фонду.

Перелік осіб, які мають право складати протоколи, затверджується наказом керівника відповідного органу Фонду. При цьому надане право на складання протоколів має бути передбачене посадовими інструкціями зазначених осіб.

Особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, повідомляється про час та місце розгляду адміністративної справи.

Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви відмови від його підписання.

Відповідно до ст. 276, 277 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення в 15-денний строк з дня одержання посадовою особою органу Фонду, правомочною розглядати справу, протоколу про адмінправопорушення та інших матеріалів справи (актів перевірки, інших додаткових матеріалів тощо).

Порядком встановлено також процедуру розгляду справ про адінправопорушення.

Відповідно до ст. 287, 288 КУпАП постанову по справі про адмінправопорушення може бути оскаржено особою, щодо якої її винесено, посадовій особі вищого рівня органу Фонду або до суду.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»