• Посилання скопійовано

Кабмін врегулював надання додаткових відпусток військовим

Постанова КМУ від 01.08.2012 р. №702

Постановою від 1 серпня 2012 р. №702 уряд затвердив Перелік місць, проходження військової служби в яких дає право на щорічну додаткову відпустку.
Йдеться про місця з особливими природними географічними, геологічними, кліматичними, екологічними умовами. Наприклад, військові, службовці на горі Ай-Петрі або островах Тузла і Зміїний, мають право максимум на 7 днів додаткової відпустки, а ось службовці в гірських населених пунктах — на 3. Але ці норми не поширюються на військовослужбовців строкової служби.
Крім того, цією постановою встановлені і Переліки військових посад, виконання обов’язків військової служби за якими дає право на щорічну додаткову відпустку у зв’язку з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням та ризиком для життя і здоров’я.
Також документом затверджено Порядок надання та визначення тривалості такої щорічної додаткової відпустки. Так, додаткова відпустка надається військовослужбовцям у наступному році після календарного року, під час якого військовослужбовці проходили військову службу в умовах та (або) на посадах, виконання обов’язків військової служби за якими дає право на зазначений додаткову відпустку. Додаткова відпустка може бути використана за бажанням одночасно з щорічною основною відпусткою або окремо.

Джерело: Всеукраїнська асоціація кадровиків

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»