• Посилання скопійовано

Коли ВРУ ліквідує податкову міліцію: прогноз від Гетманцева

За словами Гетманцева, Держбюро розслідувань не матиме силового блоку, але буде здійснювати оперативно-розшукові заходи, а також самостійно вести слідчі дії

Коли ВРУ ліквідує податкову міліцію: прогноз від Гетманцева

«РБК-Україна» розповідає, що до кінця року в Україні має запрацювати Бюро економічної безпеки. Створення цього органу передбачає повну ліквідацію податкової міліції.

Про це розповів глава фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в інтерв'ю агентству «Ліга».

За його словами, новостворений орган не матиме силового блоку, але буде здійснювати оперативно-розшукові заходи, а також самостійно вести слідчі дії.

«Силовий блок є в "Альфі". Бюро зможе його залучати, якщо будуть потрібні певні спецоперації», – зазначив нардеп.

Гетманцев додав, що автоматичного переведення працівників податкової міліції до Бюро економічної безпеки не буде, але забороняти самостійний перехід також не планують.

Зазначимо, що Бюро економічної безпеки також позбавить Службу безпеки України повноважень по розслідуванню економічних злочинів. Позбавлення СБУ таких прав є однією з умов меморандуму Міжнародного валютного фонду.

Підтримати законопроект про створення Бюро економічної безпеки раніше рекомендував депутатам парламентський фінансовий комітет.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»