• Посилання скопійовано

Подання апеляції чи касації щодо бездіяльності держвиконавців – без судового збору: законопроєкт

На сайті ВРУ зареєстровано законопроєкт №12128-1 щодо правил справляння судового збору за подання апеляційної та касаційної скарги на ухвалу суду щодо бездіяльності держвиконавців

Подання апеляції чи касації щодо бездіяльності держвиконавців – без судового збору: законопроєкт

18 жовтня на сайті на сайті ВРУ зареєстровано законопроєкт №12128-1 від 18.10.2024 «Про внесення змін до Закону України «Про судовий збір» у зв’язку з Рішенням Конституційного Суду України від 13 травня 2024 року №6-р(ІІ)/2024 щодо забезпечення принципу обов’язковості судового рішення».

У пояснювальній записці йдеться, що метою проєкту є приведення положень Закону України «Про судовий збір» у відповідність до Рішення Конституційного Суду України від 13.05.2024 №6-р(ІІ)/2024 у справі щодо відповідності Конституції України (конституційності) ч. 2 ст. 3, пп. 9 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону (справа про обов’язковість судового рішення).

На сьогоднішній день має місце справляння судового збору під час подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду, постановлену за результатами розгляду скарги на рішення, дію або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до Цивільного процесуального кодексу України.

Проєктом закону пропонується ч. 2 ст. 3 Закону України «Про судовий збір» доповнити новим пунктом. Ним буде передбачити, що судовий збір не справляється за подання апеляційної та касаційної скарги на ухвалу суду, постановлену за  результатами розгляду скарги на рішення, дію або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення.

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»