• Посилання скопійовано

В яких випадках при поданні уточнюючої декларації пеня не нараховується?

Податківці роз’яснили, в яких випадках при поданні уточнюючої декларації і донарахуванні податкових зобов’язань доведеться сплатити пеню, а в яких – ні

В яких випадках при поданні уточнюючої декларації пеня не нараховується?

Податківці у ІПК від 31.08.2018 р. №3810/6/99-99-12-02-01-15/ІПК зазначили, що нарахування пені при поданні уточнюючої декларації відбувається за нормами п. 129.9 ПКУ.

За нею у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податку помилок пеня не нараховується, якщо зміни до податкової звітності внесені протягом 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання.

Тому у випадку подання уточнюючого розрахунку на збільшення податкових зобов’язань до декларації за минулий період після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку несплаченого податкового зобов’язання за такою декларацією, пеня буде нараховуватися. При цьому вона нараховується не тільки  на суму податкового боргу, але й на суму занижених податкових зобов’язань визначених в уточнюючому розрахунку.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»