• Посилання скопійовано

Порядок заповнення Звіту за формою №1-РА

ДФС роз’яснила нюанси заповнення Звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі (форма № 1-РА)

Порядок заповнення Звіту за формою №1-РА

Поки нардепи вирішують чи відмінити алкогольно-тютюнову звітність, ДФС у листі від 08.06.2016 р. № 3887/Т/26-15-40-03-20 надає чергові роз’яснення про її заповнення.

Тож, наразі госпсуб'єкти, які отримали ліцензії, подають щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в т.ч. імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Звіт подають госпсуб'єкти, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, незалежно від форми власності до органів ДФС за основним місцем обліку в електронній формі засобами електронного зв'язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

У разі якщо госпсуб'єкт має в своєму складі структурні одиниці, які не є юрособами Звіт №1-РА заповнюється в цілому щодо підприємства з урахуванням усіх структурних одиниць (якщо госпсуб'єкт має більше 1 ліцензії, то у графі "Реєстраційний номер ліцензії" зазначається загальна кількість ліцензій, графа "строк дії ліцензії" не заповнюється).

Інформація подається за кодами та видами алкогольних напоїв згідно з додатком до Наказу № 49.

У графах 1, 2 зазначаються відповідно код та вид алкогольної продукції згідно з додатком до Наказу № 49.

У графі 3 зазначається залишок алкогольних напоїв на початок звітного місяця.

У графі 4 зазначається обсяг придбання алкогольних напоїв усього за звітний період суб'єктом господарювання, який здійснює роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

У графі 5 зазначається обсяг реалізації алкогольних напоїв усього за звітний період.

У графі 6 зазначається залишок алкогольних напоїв на кінець звітного місяця.

У графі 7 надаються необхідні пояснення (обсяги зіпсованих, знищених, втрачених товарів, тощо відображаються у даній графі з зазначенням відповідних пояснень).

Одиницею виміру, яка застосовується при складанні Звіту № 1-РА, є тисячі декалітрів (тис. дал). Формат даних - до 6 знаків включно після коми. Наприклад: 0,5 л відображається як 0,000050 тис. декалітрів. 

Показники звітів округлюються згідно з загальноприйнятими математичними правилами округлення. Тобто, якщо необхідно відобразити показник, у якого кількість знаків після коми перевищує 6, а перша наступна за цим розрядом цифра дорівнює або більша 5, то шостий знак збільшується на "1". Відповідно, якщо перша наступна за 6 розрядом цифра менше 5, то шостий знак залишається без змін.

Звіт подається протягом дії відповідної ліцензії, навіть якщо не здійснювався рух алкогольних напоїв та на залишках не було продукції. Відповідно до абз. 18 ч. 2 ст. 17 Закону №481 до суб'єктів господарювання застосовуються штрафи при неподанні чи несвоєчасному поданні звіту або поданні з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в т.ч. імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Роз'яснення з зазначеного питання розміщено також в категорії 115.03 Загальнодоступного інформаційного ресурсу ДФС України "ЗІР".

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення »