• Посилання скопійовано

Отримали у минулому році дохід понад 20 млн грн? У звітному році слід звітувати з податку на прибуток поквартально

ДФС у Волинській області звернула увагу, які платники з податку на прибуток повинні звітувати за I квартал 2018 року

Отримали у минулому році дохід понад 20 млн грн? У звітному році слід звітувати з податку на прибуток поквартально

Для підприємств із минулорічним доходом понад 20 млн гривень граничний термін подання декларації з податку на прибуток за I квартал 2018 року – 10 травня, а сплата нарахованого у ній податку - не пізніше 18 травня. Про це наголошують в ДФС у Волинській області.

Подання квартальної звітності поширюється також на підприємства, які ліквідуються в I кварталі 2018 року,  з II кварталу переходять на сплату єдиного податку.

Однак, для новостворених платників податків, які зареєстровані протягом звітного року, передбачено лише річний період звітування. Тому вони сплачують податок на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному році (пп. «а» п. 137.5 ПКУ).

Ця вимога поширюється і на колишніх платників єдиного податку, які з початку року або посеред року перейшли на загальну систему оподаткування. Їм необхідно звітуватися лише за рік (із дати переходу на загальну систему оподаткування і незалежно від розміру їхнього доходу).

ДФС у Волинській області також звертає увагу платників, що разом з декларації з податку на прибуток обов’язково подаються і додатки передбачені чинним законодавством.

***

Читайте також:Податок на прибуток - 2018: основні зміни

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»