• Посилання скопійовано

У Раді зареєстровано проект Закону про обіг криптовалюти в Україні

Законопроект №7183 визначає правовий статус криптовалюти та правові засади організації та діяльності суб’єктів криптовалютних транзакцій

У Раді зареєстровано проект Закону про обіг криптовалюти в Україні

6 жовтня 2017 р. у ВРУ зареєстровано проект Закону №7183 "Про обіг криптовалюти в Україні".

Метою законопроекту є надання офіційного статусу криптовалюті, регуляції правовідносин щодо її обігу, зберігання, володіння, використання та проведення криптовалютних операцій в Україні. 

Зокрема, законопроект визначає правовий статус криптовалюти та правові засади організації та діяльності суб’єктів криптовалютних транзакцій

Так, згідно з текстом законопроекту, криптовалюта – це програмний код (набір символів, цифр та букв), що є об’єктом права власності, який може виступати засобом міни, відомості про який вносяться та зберігаються у системі блокчейн в якості облікових одиниць поточної системи блокчейн у вигляді даних (програмного коду).

Державне управління в сфері обігу криптовалюти здійснюватиме Нацбанк. 

Водночас держава не нестиме зобов’язань, а також не відшкодовуватиме вартість криптовалюти у випадку її знецінювання або втрати з будь-яких інших причин.

Окрім того, держава не гарантує та не здійснюватиме будь-яких заходів із забезпечення діяльності онлайн-сервісів з обміну криптовалюти.

Суб’єкт криптовалютних операцій матимуть право вільно розпоряджатись криптовалютою, зокрема здійснювати операції з міни (обміну) криптовалюти будь-яких видів на іншу криптовалюту, обмінювати її на електроні гроші, валютні цінності, цінні папери, послуги, товари тощо.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»