• Посилання скопійовано

Зарплати керівників держпідприємств пропонують прив’язати до окладів прибиральниць

Керівник підприємства, що повністю або частково належить державі чи місцевій владі, не повинен отримувати у 30 разів більше за прибиральницю. Про це йдеться у законопроекті №10379

Зарплати керівників держпідприємств пропонують прив’язати до окладів прибиральниць

У пояснювальній записці до проекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про працю» (№10379) наголошується на «величезних зловживаннях щодо розподілу фонду оплати праці між працівниками суб’єктів господарювання, що належать повністю або частково державі або територіальній громаді» - пише "ЗіБ".

Дійсно, ЗМІ та політики час від часу шокують українців інформацією про доходи керівників державних монополій, що виражаються семизначними цифрами. І ці зарплати перевищують навіть ті, що отримують керівники аналогічних підприємств у країнах ЄС. Проте доходи пересічних працівників цих самих підприємств у рази нижчі за європейські.

На думку автора проекту, керівники таких підприємств будуть більше зацікавлені у зростанні зарплат своїх підлеглих, якщо їхні доходи напряму залежатимуть від розміру мінімальної зарплати на підприємстві. А тому пропонується заборонити більш ніж 30-кратний розрив між найменшою та найбільшою зарплатами і посадовими окладами на підприємстві, в установі, організації, що прямо або опосередковано належить повністю або частково державі чи територіальній громаді.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»