• Посилання скопійовано

На які види відпусток мають право військовослужбовці?

Під час проходження військової служби військовослужбовці мають право на відпустки

На які види відпусток мають право військовослужбовці?

Держпраці у Луганській області нагадує, що під час проходження військової служби військовослужбовці мають право на відпустки. Перелік відпусток регулюється Законом «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», зокрема, ст. 10-1 Закону та розділом VIII «Відпустки», Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, затвердженого Указом Президента України від 10.12.2008 року № 1153/2008.

Військовослужбовцям надаються такі види відпусток:

  • щорічна основна відпустка - надається зі збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення;
  • відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин;
  • відпустка військовослужбовцям-жінкам у зв’язку з вагітністю та пологами;
  • відпустка військовослужбовцям-жінкам для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а в разі якщо дитина потребує домашнього догляду, - тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення нею шестирічного віку;
  • відпустка для військовослужбовців у зв’язку з хворобою або для лікування після тяжкого поранення.

У разі ненадання військовослужбовцям щорічних основних відпусток у зв’язку з настанням особливого періоду ( з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану або до моменту прийняття рішення про демобілізацію, під час дії воєнного стану), такі відпустки надаються у наступному році. У такому разі дозволяється за бажанням військовослужбовців об’єднувати щорічні основні відпустки за два роки, але при цьому загальна тривалість об’єднаної відпустки не може перевищувати 90 календарних днів.

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці у Луганській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»