• Посилання скопійовано

Незабаром зможемо укладати електронні трудові договори: прийнято Закон!

У КЗпП з'явиться норма щодо складання документів кадрового обліку не лише в паперовій, а й в електронній формі (за власним вибором). 6 грудня ВРУ було прийнято у ІІ читанні законопроект №2260

Незабаром зможемо укладати електронні трудові договори: прийнято Закон!
За інформацією ВРУ, сьогодні, 6 грудня, було прийнято у ІІ читанні законопроект №2260

За пояснювальною запискою, цей законопроект було розроблено у зв’язку з необхідністю приведення положень деяких законів України у відповідність до Закону «Про державну службу», удосконалення електронної форми комунікації між громадянами, інститутами громадянського суспільства та державними органами, а також уточнення окремих понять.

Цим законопроектом до КЗпП мають ввести нову ст. 5. Вона наводитиме визначення письмової форми документа для цілей трудового законодавства.

Письмовою формою документу вважатиметься документ, створений у паперовій або електронній формі (у тому числі в автоматичному режимі) з дотриманням вимог Законів про електронні документи та електронний документообіг та про електронні довірчі послуги, складення та/або подання, та/або надіслання якого передбачається КЗпП.

Про це ми писали докладно тут>>

Зауважимо, що нове правило щодо електронного кадрового документообігу та укладання електронних трудових договорів є правом для роботодавців, а не їх обов’язком. Тобто паперова форма кадрових документів залишатиметься актуальною й надалі.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»