• Посилання скопійовано

ВРУ пропонують підняти штрафи за перевищення швидкості у населених пунктах

На сайті ВРУ зареєстровано законопроєкт №6463 щодо посилення відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів

ВРУ пропонують підняти штрафи за перевищення швидкості у населених пунктах

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає запровадження штрафів для водіїв транспортних засобів за перевищення швидкості в межах населених пунктів більш як на 80 км/год.

Як передає Укрінформ, текст проєкту №6463 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів» оприлюднено на сайті ВР.

Документом пропонується доповнити ст. 122 КУпАП новою частиною, яка передбачає запровадження штрафів у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,4 тисячі гривень) за керуванням водієм транспортним засобом з порушенням установлених обмежень швидкості руху більш як на 80 км/год.

Передбачається, що органами, уповноваженими розглядати справи про такі правопорушення, буде визначено Національну поліцію або Військову інспекцію безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

Очікується, що ухвалення законодавчої ініціативи позитивно вплине на рівень безпеки дорожнього руху та призведе до зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю транспортних засобів, які рухаються з порушенням установлених обмежень швидкості руху.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»