• Посилання скопійовано

Карантин може тривати до вересня, – представник Кабміну у ВРУ

Офіційним завершенням карантину є п'ятий етап плану виходу з карантину

Карантин може тривати до вересня, – представник Кабміну у ВРУ

Про повне завершення карантину в Україні можна буде говорити наприкінці червня – вересня і то залежно від епідеміологічної ситуації в країні. Про це заявив представник Кабінету міністрів у Верховній раді Василь Мокан у Facebook.

Він наголосив, що  офіційне завершення карантинних обмежувальних заходів є останнім, п’ятим етапом поступового виходу. Тому про повне завершення карантину і повернення до звичайного функціонування держави можна буде говорити в кінці червня-липні, а може й у серпні чи вересні – все буде залежати від епідеміологічної ситуації та статистики рівня захворюваності/смертності від коронавірусу.

Окремо він зазначив, якщо би зараз повністю скасувати карантин, то це б означало повноцінне відновлення роботи громадського транспорту, роботу ТРЦ, масові контакти людей між собою. Такі речі майже зі 100% ймовірністю могли б привести до спалаху епідемії та необхідності знову вводити жорсткі карантинні заходи.

За даними головного санлікаря України Віктора Ляшка, станом на сьогодні ситуація із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 залишається напруженою, але контрольованою. Маємо стабільне протікання епідеміологічного процесу, однак без вираженої тенденції до його зниження. Заклади охорони здоров’я, які першочергово приймають людей для інтенсивної терапії, завантажені на 12%, залученість апаратів ШВЛ – на 10%. Тобто, країна поки рухається по оптимістичному сценарію, що дозволяє робити кроки до пом’якшення карантину.

У своєму пості Мокан також зупинився на правилах забезпечення балансу між протиепідемічними заходами та відновленням економіки та ділової активності населення може лише режим смарт-карантину, тобто диференційованого підходу до карантинних обмежувальних заходах по областях та оперативного реагування на покращення/погіршення статистики. Для цього МОЗ має ще розробити і затвердити критерії для т.зв. диференційованого карантину, оскільки в різних регіонах епідситуація суттєво відрізняється – в перерахунку на 100 тис. населення найважчою залишається ситуація в Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Рівненській областях.

***

Читайте також: Карантин продовжать до 22 травня (але з послабленнями)

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»