• Посилання скопійовано

З 6 лютого діють окремі правила для публічних заходів під час карантину

Кабмін заборонив приймання відвідувачів суб’єктами діяльності у сфері культури та з проведення публічних наукових, освітніх та професійних тематичних заходів з наповненістю залів понад 50% місць у кожному залі або у разі, коли організатори не можуть обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. м приміщення

З 6 лютого діють окремі правила для публічних заходів під час карантину

Кабмін постановою від 05.02.2021 р. №83 вніс зміну до п. 2 постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Нагадаємо, що ним визначено перелік обмежувальних протиепідемічних заходів, які встановлюються на території України на період дії карантину.

У новій редакції викладено підпункт 8 п. 2 постанови №1236. Так, забороняється приймання відвідувачів суб’єктами діяльності у сфері культури та з проведення публічних наукових, освітніх та професійних тематичних заходів з наповненістю залів понад 50% місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду) у кожному окремому залі або у разі, коли організатори таких заходів не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення.

Тобто для сфери культури (в т.ч. кінотеатрів) залишилися старі обмеження, а от для публічних наукових, освітніх та професійних тематичних заходів з'явилися нові правила, які зазначені вище. Раніше на них поширювалися вимоги п. 6 п. 2 постанови №1236.

Зокрема, за ним заборонялося проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, рекламних тощо) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів за участю до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра).

З 6 лютого вже немає обмежень в кількості 20 осіб для публічних наукових, освітніх та професійних тематичних заходів. Але при цьому наповненість залів не може бути більше 50% місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду) у кожному окремому залі. Тобто все залежить від площі залу, де будуть проходити заходи.

А у разі, коли організатори таких заходів не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів діє обмеження з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення.

Постанова набрала чинності 6 лютого 2021 року (у звязку з її опублікуванням в "Урядовому кур'єрі" №25(6893)).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»