• Посилання скопійовано

Весна і літо реформ: у планах Кабміну — 35 законопроектів для економічного зростання

Кабмін сформував пакет з 35 законопроектів за кількома основними напрямками: прозорий доступ до ресурсів, дерегуляція, спрощення ведення бізнесу, захист прав бізнесу, доступ до фінансування, заохочення інновацій

Весна і літо реформ: у планах Кабміну — 35 законопроектів для економічного зростання

Кабінет Міністрів України в рамках політики пришвидшеного економічного зростання сформував, розроблений спільно з Президентом України, бізнесом, парламентськими фракціями, пакет з 35 законопроектів.

Ухвалення цих ініціатив дозволить наростити економічну міць та поліпшити позиції України в рейтингу Світового банку Doing Business. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

«Ми розпочинаємо новий політичний сезон, нову сесію Парламенту, тож потрібно сформувати порядок денний», - сказав Володимир Гройсман. Він підкреслив, що минулого року вдалося консолідувати роботу і ухвалити потрібні рішення – в освіті, медицині, пенсійній системі, а згодом і в напрямку запровадження конкурентного продажу нестратегічних держактивів.

«Це все дає можливість забезпечити в 2018 році динамічний розвиток держави. Якщо у нас була осінь реформ, то тепер нас має очікувати весна і літо реформ, - зазначив Прем’єр-міністр. – Переконаний, що спільно з Парламентом ми об’єднаємося і зможемо ухвалювати рішення. Запропоновані нами 35 законопроектів створюють якісні умови для змін».

 

Пакет документів сформований за 5-ма основними напрямками:

  • прозорий доступ до держресурсів,
  • дерегуляція та поліпшення бізнес-клімату,
  • захист прав бізнесу,
  • полегшений доступ до фінансування,
  • заохочення інновацій.

 

Йдеться про створення Служби фінансових розслідувань, модернізацію роботи митниці, посилення інституту бізнес-омбудсмена для захисту прав бізнесу. В сфері дерегуляції акцент зроблено на детінізації економіки, спрощенні ведення бізнесу в різних сферах, передусім у нафтогазовому середовищі. Полегшення доступу до фінансування передбачає забезпечення доступу до кредитних ресурсів, формування товарних бірж, спрощення інвестиційної діяльності, врегулювання процедури банкрутства, приватизація.

«Ми фокусуємося над тим, аби закласти основи пришвидшеного економічного зростання. Ми плануємо зростання на 3%. Але цього недостатньо. Тож треба створити умови, аби ми могли вийти на більше зростання. Воно має буде не менше 5-7%. Ми ставимо таке завдання на середньострокову перспективу», - сказав Глава Уряду.

 

 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»