• Посилання скопійовано

Уряд спростив процедуру здійснення експорту металобрухту

Зокрема, скасовано інститут реєстрації контрактів на експорт металобрухту як такий, що не містив економічного ефекту

Уряд спростив процедуру здійснення експорту металобрухту

Кабмін постановою від 28.12.2016 р. № 1035 вніс зміни до:

1) Постанови КМУ від 28.05.2008 р. № 500.

У назі Постанови виключено слова “і внесення змін до Порядку реєстрації зовнішньоекономічних контрактів (договорів) на здійснення експортних операцій з металобрухтом”. Оскільки цією ж Постановою №1035 цей порядок визнано таким, що втратив чинність.

Окрім того, рішення стосовно задекларованої митної вартості брухту легованих чорних металів та брухту кольорових металів, передбачених ст. 1 Закону №441-V, буде прийматися митним органом без урахуванням інформації, зазначеної у картці реєстрації-обліку зовнішньоекономічного договору (контракту) на експорт таких товарів.

2) Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затвердженого постановою КМУ від 21.10.2015 р. № 835.

У додатку до Положення у розділі “Мінекономрозвитку” виключено таку позицію: “Реєстр суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що подали до Міністерства документи для реєстрації зовнішньоекономічного контракту (договору) на експорт брухту чорних металів”.

Крім того, визнано такими, що втратили чинність кілька постанов КМУ.

На думку Кабміну, прийняте рішення сприятиме лібералізації зовнішньоекономічної діяльності та ліквідовує застарілі бар'єри зовнішньої торгівлі. Серед іншого, скасовано інститут реєстрації контрактів на експорт металобрухту як такий, що не містив економічного ефекту. Постанова відміняє обов'язкову бюрократичну процедуру такої реєстрації, чим фактично дозволяє вільний експорт металобрухту, поліпшує бізнес-клімат в країні та значно знижує корупційні ризики у цій галузі.

Очікується зростання обсягів експорту металобрухту та збільшення у зв'язку із цим надходжень валютної виручки, встановлення балансу між заготівельниками, експортерами та споживачами металобрухту. При цьому суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності надаватимуть меншу кількість дозвільних документів до митного оформлення експорту товару.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»