• Посилання скопійовано

Закордонні посилки дешевше €200 пропонують не оподатковувати

У ВРУ пропонують звільнити від оподаткування митними платежами товари (крім підакцизних), вартість яких не перевищує €200, а вага 50 кг, що надходять на адресу одного одержувача у міжнародних поштових відправленнях

Закордонні посилки дешевше €200 пропонують не оподатковувати

Відповідний проект закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо пересилання товарів у міжнародних поштових, експрес-відправленнях» №6755-1 зареєстрований у парламенті, передає «Закон і Бізнес».

На даний час законодавством встановлений ліміт безмитного переміщення товарів у міжнародних поштових, експрес-відправленнях та несупроводжуваному багажі у розмірі 150 євро.

«В результаті, під удар поставлені не тільки якість життя громадян сьогодні, а і взагалі одне з ключових конституційних прав відповідно до ст.48 Конституції, а саме право кожного на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло»,— пояснює свою ініціативу нардеп М. Хміль.

На думку автора проекту, від підвищення граничної межі безмитного пересилання товарів у міжнародних поштових виграють українські споживачі, поштово-логістичні компанії та, власне, держава. Тому необхідно внести зміни до Митного кодексу та встановити, що товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 200 євро та сумарна вага таких товарів не перевищує 50 кг, що переміщуються на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, підлягають усному декларуванню на підставі товаросупровідних документів та не є об’єктами оподаткування митними платежами.

«У разі прийняття законопроекту реалізація його положень може знизити обсяг надходження митних платежів, однак розвиток ринку та купівельної спроможності громадян, зниження витрат часу та ресурсів на оформлення посилок, стимулювання розвитку поштово-логістичних компаній надасть в підсумку  вищий приріст для економіки й бюджету», — переконаний автор проекту.

Читайте також: Планується ввести додаткові заходи з детінізації оподаткування ввезення товарів в окремих випадках

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»